Exportfinanciering nodig? Check of je kunt besparen!

Er zijn verschillende vormen van exportfinanciering; bij de bank kun je bijvoorbeeld een krediet aanvragen voor je exporttransactie. Ga je aan de slag met een exportfinanciering bij de bank? Laat ons dan kijken wat je kunt besparen! Je kunt in sommige gevallen, vanwege het landenrisico, ook overwegen om een verzekering voor je exporttransactie af te sluiten. En er zijn meer mogelijkheden. 

Registreer je nu

Exportfinanciering via de bank

Eén van de mogelijkheden voor een exportfinanciering is een krediet aanvragen bij de bank. Ze doen dit natuurlijk niet zomaar en er moet worden voldaan aan bepaalde garanties of er worden andere zekerheden geëist.

Bij een exportfinanciering via de bank worden natuurlijk kosten in rekening gebracht. Wij kunnen die kosten beoordelen en vaststellen of de kosten redelijk zijn. In sommige gevallen kan er namelijk (aardig) wat bespaard worden op verschillende bankkosten.

Veiligheid met een Documentair Krediet

Wist je dat wanneer je een export financiering nodig hebt je er voor kunt kiezen om onder een  documentair krediet ofwel Letter of Credit te exporteren? Dan garandeert de bank van de importeur (je counterparty in het andere land) die de L/C opent, je betaling. Zodra je aan de verplichtingen hebt voldaan die horen bij het Letter of Credit ontvang je de betaling via jouw bank.

Wil je weten wat jij kan besparen op je exportfinanciering?

Bij een exportfinanciering via de bank worden er uiteraard kosten berekend. Maar welke kosten zijn reëel in jouw specifieke geval en waar kan op bespaard worden? Wij kijken graag naar de kosten van jouw exportfinanciering om te zien of daar besparingen mogelijk zijn.

Om te kunnen kijken wat je kan besparen moet je eerst je bedrijf registeren. Dat is gratis! Dan krijg je een snelle check om te zien of er kosten te besparen zijn. Is dat het geval? Dan kunnen we samen met onze experts die besparingen voor jou realiseren.

En dat op “No cure, No pay” basis!

Gratis bespaarcheck No cure, No pay! Regel de beste deal

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Voor wie doen we dit?

 

  • Micro ondernemingen

    Starters en ZZP-ers

  • Kleine ondernemingen

    Kleine ondernemingen

  • Middelgrote ondernemingen

    Midden en Grote Ondernemingen