Besparen op de kosten van je rekening-courant krediet?

Banken berekenen vaak vele kosten. Wat je misschien niet weet is dat sommige kosten helemaal niet nodig zijn en dat er op bespaard kan worden. Hetzelfde geldt voor sommige kosten die komen kijken bij een rekening-courant krediet. Onze experts kijken hoe je kunt besparen!

Registreer je nu

Wat is een rekening-courant krediet?

Het is een krediet dat bedoeld is voor kortlopende financieringsbehoeften. Je kunt hiermee extra rood staan op je zakelijke betaalrekening. Je moet daarbij natuurlijk wel voldoen aan bepaalde voorwaarden voordat de bank instemt met een rekening-courant krediet.

Wanneer kun je een rekening-courant krediet gebruiken?

Het rekening-courant krediet is bedoeld voor een wisselend gebruik en wordt bij uitstek gebruikt voor de financiering van debiteuren en voorraden. Het is een flexibel krediet zonder verplichte aflossing die je telkens weer kunt gebruiken. Het krediet wordt gekoppeld aan je zakelijke betaalrekening (en).

Wat zijn de voor en nadelen van het krediet?

Het belangrijkste voordeel is natuurlijk de flexibiliteit: eenmaal aangevraagd kun je gemakkelijk over het geld beschikken. Je hebt immers een limiet beschikbaar op je zakelijke betaalrekening(en).

Een nadeel is dat de rente van een rekening-courant krediet vaak wat hoger is dan van bijvoorbeeld een vaste lening. Ook zijn er bijkomende provisiekosten.

Wat kost een rekening-courant krediet?

De kosten van zo’n krediet verschillen natuurlijk per bank en zijn o.a. afhankelijk van de specifieke situatie bij jouw onderneming. De belangrijkste kosten die komen kijken bij een rekening-courant krediet zijn:

 • De afsluitkosten, dit zijn eenmalige kosten.
 • Diverse provisiesoorten, dit zijn periodieke kosten
 • Rente over het krediet wat je opgenomen hebt, ook dit zijn periodieke kosten.

Interessante besparingen zijn vaak mogelijk! Onze experts kunnen samen met je kijken waar deze besparingen liggen. Je kunt je gratis registeren om te zien of er een mogelijkheid is tot besparen, zo ja gaan we samen op een “No cure, No Pay” basis kijken naar de kosten van je rekening-courant krediet.

Wil je weten wat jij kan besparen op je rekening-courant krediet?

Op deze website kun je gemakkelijk en snel je bedrijf registreren en gratis bekijken of er eventuele bankkosten te besparen zijn. Is dat het geval? Dan gaan we samen met jou en onze experts aan de slag om de besparingen te realiseren. En dat op “No cure, No pay” basis!



Gratis bespaarcheck No cure, No pay! Regel de beste deal

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Voor wie doen we dit?

 

 • Micro ondernemingen

  Starters en ZZP-ers

 • Kleine ondernemingen

  Kleine ondernemingen

 • Middelgrote ondernemingen

  Midden en Grote Ondernemingen