Besparen op de kosten van je importfinanciering?

Wanneer je iets wilt importeren heb je misschien een importfinanciering van de bank nodig. Als je die nodig hebt is het raadzaam om goed op de kosten te letten. Onze experts kunnen je ondersteunen bij het besparen van kosten op je importfinanciering.

Registreer je nu

Wat is een importfinanciering?

Een importfinanciering kan worden verkregen door een documentair krediet. Zo’n documentair krediet ofwel Letter of Credit wordt aangevraagd door de importeur. Daarmee is jouw exporteur er zeker van dat hij zijn factuur betaald krijgt en dat is natuurlijk goed voor jullie lange termijn relatie. Jij als importeur krijgt ook een betere bescherming onder een Letter of Credit.

Door gebruik te maken van een importfinanciering wordt dus voor zowel de importeur als de exporteur het risico geminimaliseerd. Dat is zeker ook welkom omdat je bedrijven in andere landen handelt waardoor je dus te maken hebt met andere talen en andere cultuur.

Wanneer gebruik maken van een importfinanciering?

Een importfinanciering middels een documentair krediet is raadzaam wanneer je bijvoorbeeld internationale transacties met nieuwe of onbekende klanten gaat doen. Maar het financiële risico bij bestaande klanten die je al goed kent, blijft altijd een afweging van belang om toch een LC te openen. Ook bij gemiddeld hogere transacties dan je gewent bent is het verstandig om een import transactie onder een documentair krediet af te handelen.

Wil je weten wat jij kan besparen op je importfinanciering?

Bij een importfinanciering zijn er uiteraard verschillende kosten. Door onze jarenlange kennis en ervaring in de financiële wereld weten we wat reële kosten zijn en waar op bespaard kan worden.

Op deze website kun je gemakkelijk en snel je bedrijf registreren en gratis bekijken of er eventuele kosten te besparen zijn. Is dat het geval? Dan gaan we samen met jou en onze experts aan de slag om de besparingen te realiseren. En dat op “No cure, No pay” basis!Gratis bespaarcheck No cure, No pay! Regel de beste deal

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Voor wie doen we dit?

 

  • Micro ondernemingen

    Starters en ZZP-ers

  • Kleine ondernemingen

    Kleine ondernemingen

  • Middelgrote ondernemingen

    Midden en Grote Ondernemingen