Kredietoffertes: wat heb ik nu eigenlijk getekend?

Terug naar overzicht
Kredietoffertes: wat heb ik nu eigenlijk getekend?

Kredietoffertes: wat heb ik nu eigenlijk getekend?

01 December 2015

Kredietofferte: weet je wel wat je tekent?

Een kredietofferte tekenen! Het hele aanvraag traject was al een beleving op zich en nu heb je dan eindelijk die offerte en je denkt eigenlijk maar aan één ding: waar kan ik tekenen? Je wilt dat bedrijfskrediet natuurlijk zo snel mogelijk gebruiken. Maar waar teken je nu precies voor?

Een kredietofferte helemaal begrijpen voordat je die tekent

Een offerte voor een financiering voor je onderneming tekenen is misschien wel belangrijker dan een huis kopen! Het gaat over jouw onderneming en die ga je verbinden (en vaak jezelf in privé ook daarbij) in een overeenkomst met een bank. Weet je dus helemaal zeker waarvoor je precies tekent?

Tekenen bij het kruisje…

Zo gaat het vaak. Jouw bankman of bankvrouw legt helemaal niets uit over de inhoud van de offerte. Dat weten wij uit de harde praktijk want wij vragen daar altijd naar! “Uitleg gekregen van de bank? Nee, die heb ik niet gekregen”.

De bank moet echter de offerte wel toelichten, maar het gebeurt in onvoldoende mate.

Bezint voordat gij tekent

Pas op, er zijn veel verschillende kosten en voorwaarden. Eenmaal getekend, zit je er aan vast. En hoe… de banken geven dan echt niets meer terug: “Ja, dat is toch zo overeengekomen?“

Het kan zomaar zijn dat de kosten lager kunnen of dat voorwaarden aangepast moeten worden. Laat daarom een professional naar de offerte kijken voordat je die tekent; dan weet je zeker dat je goed zit. Dat geeft dan later geen verrassingen.

Geïnteresseerd hoe wij jou ondersteunen in je relatie met de bank? 

Neem hier contact met ons op of stuur een e-mail naar info@bespaaropjebank.nl

Beste groet,
Peter Albrecht - Bespaar op je bank!