Korting op afsluitprovisie ... Hohoho, fijne Kerstdagen!

Terug naar overzicht
Korting op afsluitprovisie ... Hohoho, fijne Kerstdagen!

Korting op afsluitprovisie ... Hohoho, fijne Kerstdagen!

22 December 2015

“Onze” bank, de ABNAMRO - nog steeds en ondanks de recente herintreding op de beurs, voor de meerderheid van de aandelen in eigendom van de Staat der Nederlanden (dat zijn wij dus allemaal bij elkaar) - geeft haar zakelijke klanten al een tijdje een korting op financieringskosten die in rekening worden gebracht.

Alle zakelijke klanten krijgen deze korting, of je nu ZZPer, een kleinbedrijf, middenbedrijf of grootbedrijf bent.

Welke korting krijg je

De ABNAMRO zegt het zo op haar website: “U krijgt nu tijdelijk korting op uw krediet. ABN AMRO heeft bij de Europese Centrale Bank geld geleend met korting. Deze korting geven we door aan u. Als u voor 1 januari 2016 een krediet bij ons afsluit, krijgt u korting op de afsluitprovisie. Dit geldt alleen voor nieuwe aanvragen”.

Achtergrond: de banken in de EU lenen zeer goedkoop van de Europese Centrale Bank (ECB), in het kader van macro-economische steun- en stimuleringsmaatregelen voor het EU gebied. De ABNAMRO geeft een deel van die korting door aan het MKB. Wij worden blij van dit soort acties. En zijn benieuwd naar wat er nog meer volgt. Maar moeten we niet een rentekorting i.p.v. een korting op de afsluitprovisie ontvangen?

Rentekorting is beter

De bank leent tegen doorlopende rentekorting van de ECB en geeft dat slechts gedeeltelijk door via de eenmalige afsluitprovisie. Vreemd… liever zien wij doorlopende rentekorting i.p.v. een eenmalige korting op provisie. De ECB leent overigens al heel lang geld aan de banken in de Eurozone met korting en gaat daar voorlopig nog mee door.

Ga vooral door met dit aanbod ABNAMRO!

De bank stopt de korting per 1 januari 2016. Dat is toch jammer. Waarom eigenlijk? De gesubsidieerde leningen van de ECB lopen immers gewoon door. Of hebben we met een “actiekorting” te maken? En krijgen we straks ook “uitverkoop” acties bij de banken? Het zou de ABNAMRO sieren om deze goede actie gewoon te continueren.

Wat doen de andere grootbanken?

De 2 andere grootbanken in Nederland doen niets voor het MKB met kortingen. Wij hebben althans op de websites van de ING en de Rabo niets kunnen vinden over “kortingen” op het gebied van financieringen voor het MKB. Dat begrijpen wij niet; deze banken krijgen immers dezelfde goedkope leningen van de ECB. Waar blijven zij?

Geïnteresseerd hoe wij jou ondersteunen in je relatie met de bank?

Neem hier contact met ons op of stuur een e-mail naar info@bespaaropjebank.nl

Fijne Kerstdagen!

Peter Albrecht - Bespaar op je bank!