Algemene Voorwaarden en Bijzondere Voorwaarden: goed lezen!

Terug naar overzicht
Algemene Voorwaarden en Bijzondere Voorwaarden: goed lezen!

Algemene Voorwaarden en Bijzondere Voorwaarden: goed lezen!

08 December 2015

Kredietofferte getekend, daar horen Algemene en Bijzonder Voorwaarden bij

Je hebt een kredietofferte getekend. Als het goed is heb je tegelijkertijd voor Algemene Voorwaarden en soms ook Bijzondere Voorwaarden getekend. Ook moet je die Voorwaarden hebben ontvangen, samen met je andere kredietdocumenten. Kijk het na alsjeblieft, het is belangrijk

Wat staat er in die Voorwaarden

Teveel om op te noemen maar neem ze wel door. Veel sterkte daarmee overigens! Het zijn zeer veel artikelen. Doornemen en dan ook goed begrijpen is enorm belangrijk. Dat laatste (het eerste overigens ook…) is best lastig, het taalgebruik is uitgesproken juridisch / economisch.

Maar dan weet je in ieder geval wel wat er jou te gebeuren staat in geval van onverwachte wendingen in de relatie met de bank…. wellicht kan je daar dan al op handelen / onderhandelen vóórdat je de kredietovereenkomst tekent. Want een aanpassing van die Voorwaarden zal je niet lukken.

Wat voorbeelden………….

Op basis van de Algemene Voorwaarden verhogen de banken eenzijdig de tarieven als je bijvoorbeeld wordt overgeplaatst naar de afdeling Bijzonder Beheer. Na het nodige mistige gedraai van je bank daaraan voorafgaand. Of je vindt daar de nodige bepalingen over boeterentes (banken noemen dat “vergoedingen”) bij vervroegde aflossingen op leningen. En zo meer.

Vraag de bank om uitleg of roep de hulp in van een expert

De accountmanager van de bank zou proactief aan jou een samenvatting moeten geven van de Voorwaarden en daarbij vooral wijzen op bijzondere aspecten. Dat gebeurt dus niet! Een grote tekortkoming aan de kant van de banken. Ook erg grappig is als jij aan je accountmanager vraagt om uitleg van de Voorwaarden …………… ze weten het zelf vaak niet …….. En dat is onacceptabel!

Misschien beter nog dat je naar de mening van een professionele expert vraagt over inhoud en strekking van die Voorwaarden. Zodat je later niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Geïnteresseerd hoe wij jou ondersteunen in je relatie met de bank?

Neem hier contact met ons op of stuur een e-mail naar info@bespaaropjebank.nl

Beste groet,
Peter Albrecht - Bespaar op je bank!